Santoku

Japonská verze univerzálního kuchyňského nože. Santoku znamená "tři kvality" - odkazuje na maso, ryby a zeleninu, a nebo na řezání, drcení a nabíraní. Stejně jako Gyuto tedy umožňuje všestranné použití. Na rozdíl od Gyuto se ale zužuje až na konci hřbetu a ostří, má tedy zaoblenou špičku a hrot není tak ostrý.

Santoku vyrábíme ve formě Migaki, Kuro-uchi, Tsuchime a s možností úpravy rukojeti pro praváka / leváka.

Tsuchime Santoku

  • 19418 kalená na Hamon
  • Utsuri, výrazná linie Nioi, pod úhlem také Nijuba
  • Tsuchime finish
  • ručka stabilizovaná lípa, proložka eben

Rozměry:

  • čepel ve hřbetu cca 3 mm
  • délka nože 31 cm
  • ostří 17 cm
  • ručka 12,5 cm
  • 19312 kalená na Hamon
  • Utsuri
  • ručka stabilizovaná lípa, proložka javor

Rozměry:

  • 5 mm tlustá čepel ve hřbetu
  • délka nože 31 cm
  • ostří 15 cm