Kamagata Usuba

Kamagata Usuba - Usuba je starý typ japonského nože na zeleninu, používaný spíše v profesionálních kuchyních. Jeho charakteristikou je rovná plochá čepel, obvykle s jednostranným ostřím a někdy mírně zvedlým hrotem. Kamagata Usuba je varianta ze zaoblenou špičkou, pochazející z oblasti Kansai (Osaka a Kyoto). Tyto nože vyrábíme i s oboustranným ostřím, někdy také nazývané Moroha Usuba.

Tloušťka čepele je obvykle 3-4 mm. Kamagata Usuba vyrábíme ve formě Yasurime, Migaki, Kuro-uchi, Tsuchime a s možností úpravy rukojeti pro praváka / leváka.

  • 19418 kalená na Hamon
  • výrazná linie Nioi
  • ručka stabilizovaný javor, proložka eben

Rozměry:

  • čepel ve hřbetu cca 3 mm
  • délka nože 30,5 cm
  • ostří 16,5 cm
  • ručka 13 cm
  • 19312 kalená na Hamon
  • Hamon nízká Suguha reprezentovaná martenzitovými zrny podél ostří, výrazná linie Nioi
  • ručka stabilizovaný buk, proložka lípa

Rozměry:

  • čepel ve hřbetu cca 3 mm
  • délka nože 30,5 cm
  • ostří 16,5 cm
  • ručka 13 cm

Jedná se o nůž na venkovní použití (tak nějak na všechno), proto je noži ponechán hrubý vzhled Yasurime, bez většího leštění.

  • 19418 kalená na Hamon
  • Hamon Suguha, výrazná linie Nioi
  • ručka pro praváka - stabilizovaný javor / rohovina vodního buvola

Rozměry:

  • čepel ve hřbetu cca 3 mm
  • délka nože 30,5 cm
  • ostří 16,5 cm
  • ručka 13 cm
  • 19418 kalená na Hamon
  • Hamon Suguha, Nioi, Utsuri
  • Yasurime finish
  • ručka stabilizovaný topol, proložka lípa

Rozměry:

  • čepel ve hřbetu cca 2 mm
  • délka nože 30,5 cm
  • ostří 16,5 cm
  • ručka 13 cm
  • 19418 kalená na Hamon
  • Hamon Suguha, výrazná linie Nioi
  • ručka pro praváka - stabilizovaný kaštan tónovaný na modro / proložka eben

Rozměry:

  • čepel ve hřbetu cca 3 mm
  • délka nože 30 cm
  • ostří 16 cm
  • ručka 13 cm