Tombo knives
Ručně vyráběné kuchyňské nože inspirované tradičními japonskými kuchyňskými noži.
Čepele jsou parciálně kalené, tzv. na Hamon. Krom linie kalení Hamon jsou na čepelích také druhotné kalící efekty jako Utsuri, Nioi, Nijuba, Uchinoke.
Rukojeti jsou ze stabilizovaného dřeva s proložkou z ebenu či rohoviny vodního buvola.
Naše produkce
.
Ajikiri - malý jednostranný nůž vhodný na všestranné použití, převážně ale na drobnější práci. Původně se v Japonsku používal v pobřežních oblastech ke zpracování malých ryb, zejména kranasů (japonská horse mackerel),
zvaných Aji.
.
.
.
.
Japonská verze univerzálního kuchyňského nože. Santoku znamená "tři kvality", odkazuje na maso, ryby a zeleninu, nebo na řezání,
drcení a nabíraní. Stejně jako Gyuto tedy umožňuje všestranné použití.
.
.
.
Japonský typ vykosťovacího nože. Díky svému trojúhelníkovému tvaru a ostré špičce se skvěle hodí ke zpracování drůbeže a ryb. Svou délkou pak skvěle zastoupí Gyuto při krájení masa.
.
.
.
.
Nůž pro všestranné použití podobně jako Santoku. Jedná se o robustnější poměrně vysokou čepel, která se dobře hodí na krájení hutnějších potravin, jako například dýtě či brambory.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Větší verze Honesuki. Hodí se skvěle tam, kde je zapotřebí dlouhých rovných řezů, například ke zpracování ryb a krájení masa.
.
.
.
.
Název pochází z
terminologie japonských mečů - meče zkracované od špičky jsou nazývané Satsuma-age. Nože zkracované nejsou, tvarem ale také připomínají
vraní zobák, stejně jako dané meče. Díky své délce se skvěle hodí na krájení masa.